Wednesday, May 24, 2006









I like this girl... acting MELETUP!!








Shooting in Cameron Highlands...hmmm.. dengan Aida, tak tau
ler bila nak kuar citer nih...

Masih cantik kat Cameron.. dalam gambar lah... hehe


Sometimes we tend to forget that the person that you really love exist in your life, takut gak bila dengar sekarang ni banyak kes artis cerai-berai.. Well, nak kata relationship my wife and i tak pernah goyang, that's bullshit lah.. But i always pray for the best!! Cuma kita tak bleh take for granted eventhough kita dah kahwin 10-20-30-40 years...

To my wife, i love you and will always do, teringat masa kita dating dulu bila tengok gambar ni.. this picture is taken masa my wife held a party for her students at Zul Yahya's Cafe.

So, you guys like the picture?


Hadif & Angah masa party anak Sheera & Ijoy

Monday, May 22, 2006

A'kum to all.. Today..i break the ice, punya la lama tak menulis dalam ni.. Nak gak tunjuk busy kann.. Actually, quite busy lar.. nak wat camne, cari makan beb! Shooting cam biasa.. Sembilu Kasih and oso ada la banyak yang i buat watak baik.. and oso watak jahat tak ingatnyer!! Watak jahat kali ni memang scary, for me la.. i dunno kalau for all of you out there..will be in cerekarama somewhere next month kottt...kott means tak tahu la.. whether next month- june or july..
Banyak sangat cerita sebenarnya.. ada ari tu i went to Perlis sempena anugerah seniman.. hmmm.. under persatuan seniman la ni. As i takde saper nak teman, so i called this 'reporter'.. kebetulan dia ajak g skali.. so i dengan tangan terbuka la.. ada member teman drive.. best gak.. Banyak perkara yang berlaku at Perlis that I don't really agree with but kalau i cakap kat sini nanti i kena boikot, so biarla i keep it to myself. Yang i tak faham is where,when i went with the 'reporter'; some people can really make an issue out of it.. pelik jugak..reporter pun orang biasa gak.. for me, apa yang diorang nak gossip, it's actually back to what the artist said, kalau tak nak komen, jangan komen langsung, kalau nak gossip murah, tu yang slalu nak komen banyak2.. For me, i ada pengalaman kena gosip.. the biggest in my life.. but i kept real quite.. I KEPT IT FOR YEARS!! Sampai ari ni kadang2 reporter jumpa pun nk tanya benda yang sama... but without me saying anything.. they can see the truth.. Ha..back to the issue i went to Perlis with a reporter, he is like my friend..so what, right, dalam dunia seni ni kalau baik dengan reporter orang slalu kata ada udang di sebalik mee.. tapi peduli apa orang kata.. kalau tak, buat per jadi artis, kan? The trip was not what i expected, nasib baik ada kawan2 reporter tuh.. terhibur la skit hati drpd bercakap dengan orang2 hipokrit..saper makan cili dia ler rasa pedas, beb!
Semalam tengok Al-Kausar tak .. at Astro..??!! Watak jahat skit la.. tapi ok la kott.. my wife kata ok jer.. bukannya aper, bila tengok balik bukan la nak perasan .."OH..Aku ni Artis Pujaan.." tapi nak study balik ada tak kesilapan, tak natural ker.. aper ker.. my wife slalu komen direct..kadang-kadang tu bengang gak.. tapi bila dia tegur tu ada betulnya, so i accept it and do better next time. Kita hidup kena selalu terima teguran..baru boley maju, kann,kann,kann...
Rasanya sampai sini kott.. esok sambung, ek.. chow!

Tuesday, January 03, 2006


Belilah vcd armour X... ha..ha..ha.. kelakar pun ada.. Posted by Picasa
Armour X VCD citer science fiction... i'm a mad scientist in the movie... Posted by Picasa

armour X Posted by Picasa

Wednesday, November 09, 2005


angah,along & hadif penat tidur.. dah sampai kedah(my wife) masa ni.. sampai tak sedar smua.. penat sangat la tu.. Posted by Picasa

my wife, hadif, mia opah & my aunty... sori gambar tak brapa clear.. Hari Raya tahun ni the most happiest moments in my life.. Posted by Picasa

dari kiri gambar adik no. 3-tiqah, my mother, father and adik bongsu-fahmi. Masa Hari Raya nak melawat ke kubur & rumah opah at Perak... Posted by Picasa

Monday, October 17, 2005

Hi.. Hari ni baru ada masa nak bernafas skit.. dah nak masuk tiga minggu kita berpuasa.. actually, sibuk dengan jemputan berbuka la sekarang ni.. tapi kebanyakannya yang meraikan kanak-kanak yang kurang bernasib baik.. yang special la.. dan tak lupa rumah orang tua-tua.. yang tidak dapat lupa sekali bila ada kaum ibu tunggal.. pastu plak diorang letak satu meja. Takkan nak pindah.. teruskan je la.. jadi 'conversation' amatlah terhad.. pasal ibu2 tunggal ni tak cakap pasal benda lain.. melainkan "benci lelaki".. apa boleh buat.. cakap.. "Dunia ni tak adil,kak!".. haha.. Ye la diorang tak tahu I was "there" once, tahu la betapa siksanya jiwa bila orang yang kita sayang & harapkan boleh buat tahi instantly!.. Sorry.. terlepas skit kisah lama.. sudah la! Malas nak ingat. As for me now, I am extremely happy with my new wife and kids... Hmm.. thinking about my wife.. I just remembered.. my anniversary jis just around the corner.. 20-10-2002, nak masuk 3 tahun dah ni.. hope it will last forever.. and eva..
Schedule shooting mungkin sampai 2hb.. alamat pagi raya baru bertolak dari KL balik Perak.. Yess, tahun ni turn balik Perak.. last year balik Kedah.. since my wife's grandparents ada lg.. tu yang balik Kedah.. tapi tahun ni dengar parents dia nak raya kat KL je.. because her father is not feeling well, baru-baru ni masuk hospital. Hmm.. Anyway, 2nd hari raya or 3rd hari raya baru jumpa parents dia... yang penting.. Pagi raya kat Perak!!!
Ok.. nanti esok sambung lagi...
Adioss..

in action.. Posted by Picasa

ni masa shooting ngan Rashid Sibir.. cantik btul tempat dia.. hotel baru buka la katakan.. Posted by Picasa

Friday, October 07, 2005

Lepas Malam Filem Festival Asia Pasifik.. the very next day.. At Ipoh Parade, jadi judge untuk Personaliti Celcom competition.. muka cam bangun tido, yek? Posted by Picasa